top of page

Hvorfor vælge en Volpino med FCI godkendt DKK stamtavle?

Man skal se sig godt for når man vælger hund. Volpinoen er en meget sjælden race, så alle Volpinoer i Danmark, har indtil 2015 været med FCI godkendt stamtavle.

 

Hvordan ved man, om en stamtavle er FCI godkendt?

Der er kun én kennelklub i hvert land, der kan udstede FCI godkendte stamtavle, og i Danmark er det den største og ældste, Dansk Kennel Klub, der er den eneste FCI godkendte klub. Der er andre små klubber, som f.eks. DRU og Den Danske Hundeforening, disse klubber er ikke godkendte af FCI.

 

Hvad er FCI?

FCI er den overordnede verdensomspændende organisation for alle de store kennelklubber i hele verden. Klik her for mere om FCI

 

Hvilke fordele har jeg med en FCI godkendt stambog fra DKK, fremfor en ikke FCI godkendt stambog, fra en af de små klubber?

Du kan udstille på alle DKK udstillinger, specialklubudstillinger, og alle de store udstillinger der afholdes i FCI regi, ex. World Dog Show og Eurodog show (Verdensmesterskaber og europamesterskaber for hunde) Du kan gå til træning på alle DKK træningspladser i hele DK og du har en stor organisation bag dig, som man til hver en tid kan henvende sig til og få hjælp hos. Vælger du en volpino med anden stambog end DKK’s og du senere vil have hvalpe, vil du blive meget begrænset, da 99 % af alle volpinoer i DK er med DKK/FCI godkendt stamtavle og de derfor ikke må avle med en ikke FCI godkendt hund.

 

Kan man så vælge at lave hvalpe uden stamtavle ?? så skal man vælge en anden race end volpinoen. Volpinoen er så sjælden og er stadig under genopbygning, så Volpinoer uden stamtavle eller uden FCI godkendt stamtavle, er en stor skam for genopbygningen af racen, hvor der stadig kun er få aktive avlsdyr.

 

Læs mere om hvorfor man skal vælge en DKK hund her: Hvorfor vælge en DKK-hund

DKK logo.png
fci.png
bottom of page